Visste du dette? Tannkjøttproblemer er det største munnhelseproblemet i Frankrike. 21 % av befolkningen valgte tannkjøtthelse fremfor tannbleking og følsomhet i munnen som den delen av munnhelsen som de var mest bekymret for.

Hva er en byll eller abscess?

Når munnen ikke får den oppmerksomheten den trenger for å holde seg sunn, kan det oppstå byller i tannkjøttet. Betydningen av god munnhygiene er aldri mer tydelig enn når det dukker opp tannkjøttinfeksjoner, som er ubehagelige og krever profesjonell behandling. For at du skal forstå hvordan du kan håndtere denne lidelsen, kan du lese videre for å lære om årsaker og symptomer på tannkjøttinfeksjon.

Det gjør vondt. Fortell meg mer!

En byll på tannkjøttet begynner som en bakteriell infeksjon. Ofte er årsaken til en infeksjon i tannkjøttet direkte relatert til mangel på munnhygiene og regelmessig tannpleie. Uansett hva som er årsaken til en tanninfeksjon av denne typen, er det viktig å iverksette tiltak så snart som mulig. En infeksjon i tannkjøttet kan raskt spre seg fra en tann til det omkringliggende tannkjøttet og knokler i ansikt og hals, og føre til en tannbyll.

Byller gir en bankende smerte og kan være mildt sagt ubehagelig. En byll er vanligvis en lomme av puss som presser intenst på tenner og tannkjøtt, og håndtering av denne smerten går foran alt annet.

Uansett hva som er årsaken til denne typen infeksjon i tannkjøttet, er det viktig å iverksette tiltak så snart som mulig.

Symptomer på infeksjoner i tannkjøttet

Hvis du mistenker infeksjon i tannkjøttet, kan du forvente smerter, hovenhet og rødhet i og rundt det angrepne området. Du bør søke lege umiddelbart for å få behandlet infeksjonen i tannkjøttet. Hvis infeksjonen får lov til å utvikle seg, kan du også oppleve kvalme, oppkast, feber og frysninger. I tillegg til de synlige problemene, kan du også oppleve problemer med å åpne munnen eller å svelge.

Husk: Infeksjoner i tannkjøttet krever profesjonell behandling. Du kan ikke behandle en infeksjon eller byll på egen hånd. En tannlege vil kunne gi deg den sakkyndige hjelpen du trenger for å gjenopprette og gjenoppta kontrollen over munnhelsen.

Forebygging

I en ideell verden kunne vi unngått infeksjoner i tannkjøttet fullstendig. Det er ikke alltid mulig, så her har du noen råd til hvordan du kan praktisere god munnhygiene og unngå byller i tannkjøttet i fremtiden.

  1. Ha en god munnhelserutine: børst tennene og bruk tanntråd daglig, og velg en skånsom og mild tannkrem som er spesielt utviklet for personer med tannkjøttproblemer, som Zendium BioGum
  2. Gå regelmessig til tannlegen. Rutinemessige tannlegekontroller kan bidra til å oppdage et potensielt problem før det har fått tid til å utvikle seg til noe mer alvorlig
  3. Oppsøk tannlege ved første tegn til tannråte. Sårhet eller ubehag når du spiser skal ikke ignoreres. Ubehandlede hull kan utvikle seg til langt mer smertefulle byller
  4. Unngå tobakk i alle former, og kutt ned på alkoholforbruket – begge disse vanene kan være mulige årsaker til infeksjoner i tannkjøttet. I tillegg er det gode forslag for den allmenne helsen din

Nøkkelen til tannhelse er ingen hemmelighet: regelmessig stell, og regelmessige besøk hos tannlegen. Nå som du vet at infeksjoner i tannkjøttet kan være et direkte resultat av dårlig munnhelse, har du makt til å forhindre dem. Prøv Zendium BioGum tannkrem som er utviklet spesielt for personer med tannkjøttproblemer. Den inneholder de samme enzymene og proteinene som munnen, inkludert laktoferrin, et protein som er kjent for sine beroligende egenskaper. Det er vist ved klinisk utprøving at den ved hver børsting gir ekstra styrke til å bekjempe årsakene til blødning og betennelse i tannkjøttet. Det viktigste av alt er at du oppsøker tannlege så snart som mulig hvis du får behov for å behandle en infeksjon i tannkjøttet. Hvis du vil vite mer om smerter i tannkjøttet, kan du klikke her.

*Basert på forskning der 2 449 personer, representative for den franske befolkningen, ble spurt om munnhygienen. Undersøkelse utført av TNS i 2014.

Rådene i denne artikkelen er ikke medisinske råd, de er utelukkende tilgjengelig for informasjonsformål. Vi anbefaler at du tar kontakt med tannlegen din hvis du opplever problemer med tannkjøttet.

Back to top