Zendium image

Årsaker til blødende tannkjøtt og hvordan det kan forebygges

Blødende tannkjøtt? Da prøver tannkjøttet sannsynligvis å fortelle deg noe. Selv om det kan skje fra tid til annen, skal tannkjøtt som blør regelmessig undersøkes av tannlege, ettersom det er et unektelig bevis på et problem.

Årsaker til blødende tannkjøtt

Til tross for at det er robust nok til å holde tennene på plass, så er tannkjøttet likevel ømtålig. Det du ser på som grundig rengjøring, kan faktisk irritere tannkjøttet unødvendig. Noen av de vanligste årsakene til sporadisk blødende tannkjøtt er:

Gingivitt

Enkelte blodfortynnende medikamenter

Aggressiv børsting og bruk av tanntråd

Bruk av ny tannbørste med harde børstehår

For å hindre at tannkjøttet begynner å blø på grunn av rengjøringen, må du behandle munnen skånsomt. Be tannlegen din om råd om hvordan du kan forbedre måten du bruker børste og tanntråd på – små endringer kan utgjøre en stor forskjell..

Blødende tannkjøtt: faktorer du bør vurdere

Hovent og blødende tannkjøtt kan være det første tegnet på gingivitt, en tilstand som bør behandles så snart som mulig for å unngå at det utvikler seg til noe som kan gjøre permanent skade: periodontitt. Hvis du vil vite mer om gingivitt og også finne ut om blødende tannkjøtt er noe som du bør vie mer oppmerksomhet, klikker du her.

Hvis du ikke vet hvorfor tannkjøttet ditt blør, og du lurer på hvordan du skal behandle det, må du ta deg en tur til tannlegen. Tannlegen vil kunne finne årsaken til problemet, og gi råd om den beste måten å behandle det blødende tannkjøttet på.

I mellomtiden bør du vurdere følgende forslag for å prøve å forebygge at tannkjøttet begynner å blø på nytt:

  1. Bruk en tannbørste med myke børstehår og en mild og skånsom tannkrem, for eksempel Zendium, og vær oppmerksom på trykket og mønstrene du bruker når du pusser.
  2. Vær forsiktig og nøye når du bruker tanntråd, slik at du når begge sidene av stedet der du jobber, og opp i tannkjøttlinjen der plakk kan skjule seg.
  3. Unngå røyking.
  4. Tenk gjennom hvilke legemidler du har fått forskrevet, og spør legen din om de kan påvirke hvor mye tannkjøttet blør
  5. Gjør kostholdet bedre ved å unngå ekstra sukker som legger til rette for dannelse av plakkSelv om å det kan virke foruroligende å se blod når du børster tennene, er sjansen stor for at det finnes en enkel måte å forbedre tilstanden på. Ta kontakt med tannlegen hvis du merker at tannkjøttet blør regelmessig – han eller hun kan hjelpe deg med å finne den beste behandlingen og få tilbake et sunt tannkjøtt uten smerter.

Forebygging av blødning i tannkjøttet kan faktisk være så enkelt som å praktisere god munnhygiene. Prøv Zendium BioGum tannkrem som er utviklet spesielt for personer med tannkjøttproblemer. Den inneholder de samme enzymene og proteinene som munnen, inkludert laktoferrin, et protein som er kjent for sine beroligende egenskaper. Ved hver børsting gir den ekstra styrke til å bekjempe årsakene til blødning og betennelse i tannkjøttet. I tillegg er den klinisk utprøvd.

Det du ser på som grundig rengjøring, kan faktisk irritere tannkjøttet unødvendig.

Rådene i denne artikkelen er ikke medisinske råd, de er utelukkende tilgjengelig for informasjonsformål. Vi anbefaler at du tar kontakt med tannlegen din hvis du opplever problemer med tannkjøttet.