TANNKJØTTHELSE: HVA FARGEN PÅ  TANNKJØTTET BETYR

Tannkjøtthelse: hva fargen på  tannkjøttet betyr

 

Rosa, rødt eller også litt blekt: fargen på tannkjøttet kan variere avhengig av helsen din. Vanligvis er lyst til mørkere rosa tannkjøtt et tegn på at tannkjøttet er friskt, mens rødt tannkjøtt er et tegn på følsomhet eller betennelse.

Zendium Sore gums remedy

Hvordan kan jeg vite om tannkjøttet mitt er sunt?

Tilstanden til tannkjøttet kan fortelle mye om allmenntilstanden din. Jo flinkere du er til å være oppmerksom på farge og tekstur, jo raskere kan du oppdage om noe er unormalt, og oppsøke lege eller tannlege.

Det er et bredt spekter av farger som ligger innenfor det som anses som friskt: nyanser av rosa er typisk, men avhengig av genetikk eller til og med mye soleksponering, kan det også være helt friskt å ha nyanser av brunt eller svart tannkjøtt, uansett hvilken hudtone du har.

Fargen på tannkjøttet kan endres avhengig av helsen ikke bare til munnen, men også til hele kroppen. Sjekk listen med farger nedenfor for å finne ut mer om hva de kan bety for deg, og hva du kan gjøre for å holde deg proaktiv i jakten på et sunt og vakkert smil.

Rådene i denne artikkelen er ikke medisinske råd, de er utelukkende tilgjengelig for informasjonsformål. Vi anbefaler at du tar kontakt med tannlegen din hvis du opplever problemer med tannkjøttet.